Staj Ve İstihdam

ZORUNLU STAJ 

Milas Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölüm öğrencilerinin, kamu ve özel sektörde iş hayatına hazırlanması için öngörülen bir mesleki uygulamadır. Programlara göre tarih aralıkları ve süreleri farklılık göstermektedir. Uygulama kapsamında öğrencilerin sigorta bildirimleri ve prim ödemeleri Üniversitemiz tarafından yapılmaktadır.
 

 İSTİHTAM

Geleneksel El Sanatları alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda:

1. Dokuma fabrikaları, 2. Dokuma ve boya atölyeleri, 3. Halı deseni hazırlayan işletmeler, 4. Sosyal hizmetlere bağlı yerlerde rehabilitasyon amaçlı eğitimci olarak çalışabilir 5. Turistik ve hediyelik eşya üretimi yapan işletmeler, 6. El halısı dokuyan atölyeler, 7. Sanayi nakışı yapan işletmeler, 8. Desen üretimi yapan işletmeler, 9. Lazerle aplike kesen firmalar, 10. Çeyiz yapan işletmeler, 11. Ahşap işlemeciliği yapan atölyeler, 12. El nakışı üretimi yapan atölyeler, 13. Makine nakışı üretimi yapan atölyeler, 14. Moda evleri, 15. Tekstil firmaları, 16. Brode deseni hazırlayan firmalar, 17. Brode nakışı yapan firmalar, 18. Perdeciler, 19. Yorgancılar, 20. Döşemeciler, 21. Mefruşat mağazaları, 22. Ev tekstili işletmeleri, 23. Kendi işyerinde veya evinde vb. yerlerde çalışabilirler. 24.Taş işlemeciliği yapan atölyeler, 25. Kişisel Çalışma Atölyeleri Alanlarına göre tüm kamu ve özel kuruluşlarda istihdam edilirler. Mezun olan öğrencilere ön lisans diploması ile “Tekniker” unvanı verilir. Programdan mezun olan öğrencilerimiz ayrıca fabrikalarda dokuyucu, özel şirketlerde desinatör, Halk Eğitim Merkezlerinde, hobi atölyelerinde ve sanat evlerinde usta öğretici, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın açmış olduğu kurslarda halı usta öğreticisi olarak, deri fabrikalarında, giyim ve ev aksesuarları üreten küçük işletmelerde ve turizm sektöründe hediyelik eşya yapımında, antika evlerinde, müzelerde, kolleksiyonerlerin yanında çalışabilmektedirler. Bu alanlarda stajlarınıda yapabilmekedirler.


Kuyumculuk ve Takı Tasarımı alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda:

Kuyumculuk sektöründe metal ve taş atölyelerinde, tasarım ofislerinde iş olanaklarına sahip olabileceklerdir.Bu alanlarda stajlarınıda yapabilmekedirler.