Hakkımızda

Yükseköğretim Kurulunun 21.04.1995 tarihli kararıyla kurulmuş olan Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksek Okulu
4.8.1995 tarihinde merhum Nedime Beler’in bağışladığı Hükümet Binasının karşısındaki Macar Evinde Eğitim-Öğretim yaşamına başladı. Okul ilk olarak 1995-1996 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılında Restorasyon Bölümü, 14 öğrenci ve bir öğretim üyesiyle faaliyetine başladı.
1996 – 1997 Eğitim–Öğretim yılında Halıcılık ile Turizm ve Otelcilik Programlarının açılması ve öğrenci sayısının artması nedeniyle Özler İş Merkezinin en üst katına taşınılmıştır. Bu binada eğitim – öğretim 5 yıl sürdürüldü. Okulun bu binadaki akademik yaşamı, Halil Gümüşel ve merhum Halil Özler’in kendilerine ait işyerlerinden kira almamasıyla gerçekleşmiştir.  Bu süre içinde, okul yönetimi ile okulun bağlı bulunduğu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğü de, Yüksek Okulun kendisine ait bir binada öğrenim hizmeti vermesi için yer arayışları Sürerken Türkiye Kömür İşletmelerinin Beçin Beldesinin sınırları içinde bulunan 13 bin metrekarelik alan satın alınarak okul inşaatına başlanıldı. 23 Ocak 2000 tarihinde başlanılan 5 katlı okul inşaatı, 5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak 5 Ekim 2001 tarihinde Eğitim–Öğretim açıldı ve 2001-2002 Eğitim–Öğretim yılına yetiştirildi.

El Sanatları Bölümü Programlarından Halıcılık ve Kilimcili Programı ile  Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı 1996-1997 güz yarıyılında ; Geleneksel El Sanatları Programı 2013-2014 Eğitim Öğretim Döneminde ilk defa öğrenci alarak eğitim ve öğretime başlamıştır.